HTML

negyvenkettő

A tudatosság olyan dolog amiért naponta tenni érdemes. Érted, értem. Érted? Értem!

Friss topikok

  • Rabótnyica: Ha gondolatainkat kérdeznénk,így felelnének: Ez a szánalmas muki azt képzeli,hogy ő gondol minket,... (2007.10.26. 06:47) Vágyom, akarom, a falat kaparom
  • Moncsics: \"A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki.\" -Fjodor Mihajlo... (2007.10.23. 19:45) Más-szem-szög-ből (2006)
  • Moncsics: "... Nevetsz, sírsz, de élvezetes, Mert közben végre ember lehetsz." :) (2007.10.23. 19:24) Szado-mazo No.1 (2006)
  • Moncsics: Én ehhez csak annyit mondok, hogy az embereknek joguk van élni. Azt hiszem ez a legfőbb jogunk, ez... (2007.10.23. 19:18) Szabadok vagyunk!? (2006)

Linkblog

Archívum

Vágyom, akarom, a falat kaparom

2007.10.23. 21:36 kpmc

Úgy formázták meg társadalmunkat, hogy az mesterséges vágyakat kelt bennünk, de a kielégülést elítéli. Nézz körül és meglátod miről zagyválok. Orrba-szájba mutogatják a meztelen húst, a rengeteg húst, de kielégülést ez nem nyújt. Frusztrációt viszont annál inkább. Ha követed a hívogató mintákat és a gyors kielégüléssel kecsegtető lánykáknak próbálod szentelni az életed, hamar rá fogsz jönni: nem vagy gép. És a lányok sem. Az is megvilágítást nyer, hogy nem a Don Juan név van a személyidbe írva, a modellcsajok sem voltak a szobádban sosem, csak a szobádban lévő tv-ben, és igen: Niki Beluccit sem dugtad meg! Az csak a tenyered volt. Kialakíthatsz egy kapcsolatot, mert a 100hoki/1nő életstílust már unod, és még lehet, hogy elégedett is lennél a helyzeteddel, de a frusztráció a médiából, a bölcs "jómunkásemberektől" (csak a csöcsök számítanak, stb.) és a mindig "jót" akaró haverok által folyton-folyvást visszatér az életedbe. Ha nő vagy és a mosolygós pornónőcik által hirdetett életstílus mellet teszed le a voksot, előbb-utóbb megismerkedsz a kurva jelzővel és a "minthamegerőszakoltakvolna" érzésével. Mutogatják a gazdagokat, a szépeket, a pénzért, sok-sok pénzért megvásárolható ungagyi tárgyakat, és mi jut neked ezek után, ha belenézel a pénztárcádba? Ismét csak a frusztráció. Ha eleged van a robotolásból és a rövidebb elérési utat választod az agyadba égetett vágyad tárgyához(értsd: ellopod a "nagyoktól") a rendőrség "rendet" tesz, és jön az ítélet. Persze a felületi kezelés még nem gyógyított meg soha semmit és senkit. A kábítószerekkel az erőszakkal ugyan ez a helyzet, a különbség csak annyi, hogy azokat nem nyíltan, konkrét formában hirdetik felénk.
A vágy és a folytonos kielégületlenségérzet keltés az üzleti/politikai élet része.

Szóval csak azt szeretném kihozni ebből az egészből, hogy tudd ki vagy Te és mi az amit csak rádragasztottak, mi az/ki az ami/aki ténylegesen fontos a számodra és légy arra is tudatos, hogy mit/kit engedsz be a házadba, a szobádba, az életedbe, mert a személytelen  "képemberek" magasról leszarják, hogy mi miatt, hogy szenvedsz, mennyit és meddig. Légy figyelmes és meglátod: tehetsz a boldogságodért. Sőt igazán csak Te tehetsz érte!

5 komment

Címkék: média üzlet férfi ítélet boldogság vágy csajok frusztráció kpmc vágykeltés

A bejegyzés trackback címe:

https://42vtv.blog.hu/api/trackback/id/tr66205354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dendrimer · http://dendrimer-molecule.blogspot.com 2007.10.25. 11:35:56


Oktathatnának valami olyasmit az iskolában hogy vásárlói ismeretek.

Lehetne szó benne reklámpszichológiáról, banki ügyintézésről, adóbevallás elkészítéséről, pénzügyi megtakarításokról.

Rabótnyica · http://depike.blog.hu 2007.10.25. 13:34:53

Kizárhatod az életedből a személytelen képembereket,de azokat a "valódi"embereket nehezen,akik számára a képember a mérce!Ők azok,akik mérgezik a nem trendi emberek életét,nem menekülhetsz előlük,mindenütt ott vannak,és folyamatosan kritizálnak,ha nem úgy nézel ki,mintha plakátról pottyantál volna,és nem vagy telipakolva mindenféle menő ketyerével.Amiről,lehet hogy gőzük nincs,mire való,de reklámozták a tévében.

kpmc 2007.10.25. 16:58:14

Rabótnyica: Tekints rájuk úgy, mint áldozatokra. Tudatlanok ilyen téren. Saját kis szemétdombjukon való uralkodás büszeksége elvakítja a szemüket. Csak az a gondjuk, hogy a büszkeségük a fejlődésük útjában áll és ők jobban félnek a kritikától mint bárki, ezért kritizálnak. Te meg ne engedd be őket a gondolataidba. Mikor elmondták a kis mondókájukat utánna az már csak múlt, vagyis egy mentális mozi, ami csak a fejedben játszódik le...folyton-folyvást. És itt kellene jönnie a megkönnyebítő felismerésnek, hogy hé... ezek már csak gondolatok. Az elmém tartalmai, amik változtathatóak! Ne avatkozz be, figyeld őket pár percig és meglátod már ettől is lemegy a hangerejük. Vannak rá technikák, hogy a gondolataink a szövetségeseink legyenek és ne az életünk megkeserítői.

kpmc 2007.10.25. 17:00:19

dendrimer: Ilyen sosem lesz. Legalábbis a közeljövőben. Vagy csak valamiféle eltorzult változat, ha nagy a nyomás. Hisz tudjuk első az ipar, az ember pedig.........?

Rabótnyica · http://depike.blog.hu 2007.10.26. 06:47:23

Ha gondolatainkat kérdeznénk,így felelnének:
Ez a szánalmas muki azt képzeli,hogy ő gondol minket,holott mi gondoljuk őt.
Eknath Easwaran:Benső Harang
Ez jutott eszembe a válaszodról.Meg az,hogy olvasni
könnyebb,mint bölcsen élni.De erről szól az élet,ha nem is mindig sikerül okosan élni,de legalább próbálkozunk.
süti beállítások módosítása